Nieuws

Luigi’s IJssalon viert Europese Dag van het Ambachtelijk IJs met ijsje voor Prinses Maxima Centrum Gepubliceerd: 24 maart 2023

DEZE ACTIE IS VOORBIJ. WIJ HEBBEN 306,60 OPGEHAALD VOOR HET GOEDE DOEL. 

Elk jaar is het op 24 maart de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs. Op deze door het Europese Parlement vastgestelde feestdag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Luigi’s IJssalon sluit zich dit jaar aan bij een landelijke actie van de branchevereniging: de opbrengst van een speciaal gemaakt ijsje, te doneren aan het project ‘Maximaal bewegen’ voor het Prinses Máxima Centrum!

De gezamenlijke ambachtelijke ijsmakers zetten zich, samen met alle ijsliefhebbers, graag in voor kinderen met kanker, die verblijven of verbonden zijn aan het Prinses Máxima Centrum. Want wat is er mooier dan met de verkoop van dit ijsje, gezamenlijk bij te dragen aan betere behandelingen en nieuwe perspectieven op genezing!

Golden Dreams IJsje voor Prinses Maxima Centrum

Het ijsje Golden Dreams waar het op 24 maart om draait in de ijssalons, is ijs dat speciaal voor deze dag wordt gemaakt. Een heerlijke ijsje met gold kiwi, mango en frisse touch van limoen. Wie op 24 maart een bolletje Golden Dreams bestelt bij de deelnemende ijssalons, steunt daarmee direct het project ‘Maximaal bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum. De deelnemende ijssalons maken aan het eind van de dag de opbrengst van dit heerlijke gouden ijsje over naar de actiepagina van DreamRides zodat het geld direct beschikbaar is voor het programma.

Prinses Maxima Centrum en DreamRides

Kinderen horen zorgeloos buiten te kunnen spelen zonder zich druk te hoeven maken over hun gezondheid. Hoe vanzelfsprekend dit ook is, het is niet voor iedereen weggelegd. Voor kinderen met de diagnose kanker verandert hun leven van het ene op het andere moment, voor de ouders staat alles op zijn kop en iedereen leeft van dag tot dag tussen hoop en vrees.

DreamRides is een initiatief wat avontuur combineert met geld ophalen voor goede doelen. In 2023 zet DreamRides zich 100% in voor het beweegprogramma van het Prinses Maxima Centrum. Bewegen is niet alleen belangrijk voor gezonde mensen maar ook voor kinderen die onder behandeling zijn tegen kanker. 

Het sport- en beweegprogramma ‘maximaal bewegen’ zorgt ervoor dat de patiëntjes in het ziekenhuis kunnen blijven bewegen waardoor de kans op voorspoedig herstel groeit en de kans op late effecten daalt. Daarnaast is het een leuke afleiding voor de kinderen. Het programma Maximaal Bewegen kost € 175.000,- per jaar. Van het programma wordt ongeveer 4.000 keer per jaar gebruik gemaakt, als totaal van alle programmaonderdelen en faciliteiten. Helaas vergoedt de zorgverzekeraar dit beweegprogramma niet. Voor het bekostigen van dit programma is het Prinses Maxima Centrum dan ook volledig afhankelijk van giften van stichtingen, bedrijven en particulieren.

Kinderen hebben altijd heel veel dromen, maar een kind met kanker heeft maar 1 droom, een Golden Dream!

Kom je ook op 24 maart?

Luigi’s IJssalon is op 24 maart van 12.00 tot 20.00 uur geopend. Wil je onze Gelato Day-actie steunen? Wees er dan op tijd bij, want dit ijsje gaat gegarandeerd op!